Antiek Stijl Webwinkel biedt online prachtige geweven kussens aan. Kussens, geweven in de mooiste kleuren en motieven, gemaakt van prettig aanvoelende en stevige materialen. Kussens vervaardigd door wevers die nog steeds het ambachtelijke vak verstaan. Modern ogende kussens gebaseerd op een rijke historie. Kussens met een eigen stijl en decoratie. Kussens als kunstwerken om meubels en interieurs extra allure te geven!
Er zijn sierkussens met engelen, bloemen, Griekse figuren, vlinders, libellen, nimfen, pauwen, kelim motieven, ornamenten en idyllische taferelen. Ook zijn er prettige quilten kussens en patchwork kussens verkrijgbaar. Kussens zijn comfortabel en sfeervol op de bank, op een fauteuil, op bed, op een tuinbankje of op een tuinstoel.
Hoe worden geweven kussens gemaakt? Weefkunst is een oude techniek en dateert reeds uit de Oudheid. Bij het weven spant men een aantal draden parallel op het weefgetouw. De opgespannen draden heten schering- of ketting. De draden die één voor één haaks hierop worden ingelegd heten inslag. Het inleggen gebeurt d.m.v. een weefspoel. Op het weefgetouw zijn het de kettingdraden die op en neer gaan (met behulp van schachten en hevels). Zo kunnen de even draden naar boven gaan en de oneven draden naar beneden. Door de ontstane gaap kan de spoel gemakkelijk de inslag aanbrengen. Er bestaan allerlei manieren om de ketting en inslag door elkaar heen te vlechten. Voorbeelden zijn een linnenverbinding en een keperverbinding. Het weefsel wordt steeds aangedrukt door de aanslagkam.
Heel vroeger was het weefraam het meest eenvoudige hulpmiddel voor de weefkunst. Daarna maakte men gebruik van het schachtengetouw, het dobby-getouw en het jacquardgetouw. Dit laatste getouw laat toe ingewikkelde tekeningen te weven. In 1800 waren er in Engeland al fabrieken met door stoomkracht aangedreven weefgetouwen. Eind jaren '70 van de 20e eeuw werd de computer geïntroduceerd. Zo deed het elektronische weefgetouw zijn intrede, waarbij het resultaat even spectaculair is als bij handgeweven textiel.